Tips over mijn meterstand

Als u uw meterstand doorgeeft, zien wij hoeveel water u het afgelopen jaar heeft verbruikt en ontvangt u een juiste jaarafrekening. Zo betaalt u het goede bedrag.

Geeft u de meterstand niet door, dan maken wij een schatting van uw waterverbruik. U loopt dan het risico te veel te betalen.

Hoe geef ik mijn meterstand door?

Bekijk in deze korte video hoe het doorgeven van uw meterstand werkt.

Mijn watermeter is beslagen. Wat kan ik doen?

Als u door condens uw watermeter niet kunt aflezen, kunt u de watermeter drogen met een doek.

Mocht dit niet helpen, dan kunt u het klepje van de watermeter sluiten en de meter van rechts naar links bewegen. De vochtdruppels verdwijnen dan naar de buitenkant van de meter.

Kunt u de meterstand nog steeds niet aflezen? Tik dan zachtjes met de achterkant van een schroevendraaier op de zijkant van de meter. 

Ik kan mijn meterstand niet op tijd doorgeven. Wat kan ik doen?

Als u de meterstand niet binnen 3 weken na ontvangst van de uitnodiging doorgeeft, schatten wij uw waterverbruik. Dit doen wij door te kijken naar uw eerdere verbruik. Op deze schatting baseren wij uw drinkwaterrekening.

Verschilt onze geschatte meterstand 25 m³ of meer van de werkelijke stand? Dan kunt u de werkelijke stand doorgeven. Hierna ontvangt u een aangepaste jaarafrekening. Dit noemen wij een correctienota.

Meterstand doorgeven

Naar Mijn Waternet